Tekne, Karavan Buzdolabı Nasıl Seçilir?

04-12-2023 16:56
Tekne, Karavan Buzdolabı Nasıl Seçilir?

Farklı tekne veya karavan buzdolabı markaları ve modelleri arasında tercih yaparken şunları aklınızda tutun;


Daha büyük her zaman daha iyi değildir.

Teknenizdeki veya karavanınızdaki buzdolabının bozulabilecek tüm gıdalarınızı saklayabilecek kapasitede olmasını istersiniz ancak gereğinden büyük bir buzdolabı alırsanız hem yer hem para hem de enerji israfına yol açarsınız. Tekne / karavan buzdolabının boyutlarına karar verirken; buzdolabının dış boyutlarına bakarak buzdolabının mutfağınıza uygun olup olmadığını ve iç hacmine bakarak buzdolabının istediğiniz kapasitede olup olmadığını kontrol ediniz. Tekne / karavan buzdolabının iç ve dış boyutları arasındaki fark buzdolabının yalıtımından kaynaklanmaktadır.

Tekne / karavan buzdolabını alırken tercihinizi kısıtlayan unsur büyük bir ihtimalle teknenizdeki  karavanınızdaki yer durumudur. Küçük bir tekneniz veya karavanınız varsa muhtemelen büyük bir buzdolabı için yeriniz mevcut değildir. Tekne / karavan buzdolabının monte edileceği yerin ölçülerini alın ve büyük buzdolaplarını araştırarak zaman harcamayın.

Tekne / karavan buzdolabı için ayırabileceğiniz yerin ölçülerini saptadıktan sonra artık kapasite üzerinde durmalısınız. Eğer teknenizi veya karavanınızı kısa seyahatler için kullanıyorsanız 15-20 litrelik bir buzdolabı size yeterli olacaktır. Balığa çıkmayı sevenler, tuttukları balıkları koymak için daha büyük bir tekne / karavan buzdolabı tercih edebilirler. Birkaç günden fazla seyahat edecek olanlar ise daha da büyük bir buzdolabına ihtiyaç duyacaklardır.


Sıcaklık ve Enerji

Dondurucuya mı yoksa basit bir tekne / karavan buzdolabına mı ihtiyacınız var? Çoğu tekne / karavan buzdolabına düşük dereceli bir termostat takılabilir böylece tekne / karavan buzdolabı dondurucu olarak kullanılabilir. Tekne / karavan buzdolabını kullanma amacınıza uygun olarak buzdolabını dondurucu olarak kullanmak lüks kaçabileceği gibi, bir ihtiyaç ta olabilir. Daha düşük derecenin daha yüksek enerji sarfiyatı anlamına geldiğini unutmayınız.

Teknenizin veya karavanınızın elektrik sistemi, tekne / karavan buzdolabınızın enerji ihtiyacına cevap verebilir mi? Eğer tekne / karavan buzdolabınızı, motor çalışmıyorken de kullanmak istiyorsanız mutlaka akü kapasitenizi gözden geçirmelisiniz. Tekne / karavan buzdolaplarının, yüksek enerji ihtiyacı olan mikrodalga fırınlara benzer şekilde, en az bir derin döngülü (deep-cycle) aküye ihtiyacı vardır.


Denize / Sarsıntıya Dayanıklı mı?

Teknelerin, denizde kullanılmaya, karavanların sarsıntıya uygun buzdolaplarına ihtiyacı vardır. Bazı tekne sahipleri marin olmayan, karavan sahipleri ise sarsıntıya dayanıklı olmayan buzdolaplarının çekici fiyatlarına kapılabilirler ancak unutmayınız ki bu üniteler uzun sürede size daha fazla maliyet çıkarır. Bu üniteler, deniz ortamının paslandırıcı, karavan ortamının ise sarsıntılı etkilerine dayanamazlar ve sık sık yenilenmeleri gerekir.

Ucuz malzeme ile yapılmış tekne buzdolapları bile denizin aşındırıcı etkisine uzun süre dayanamaz. Tekne sallandığında bile kırılabilecekmiş gibi gözüken ucuz plastikten yapılmış buzdolaplarından uzak durun ve paslanmaya dayanıklı eloksallı alüminyum vb. malzemelerden yapılmış buzdolapları üzerinden durun.


Tekne buzdolabı / karavan buzdolabı modellerimizi 
buradan inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.