CHIRP Sonar Teknolojisinin Faydaları

20-03-2024 21:54
CHIRP Sonar Teknolojisinin Faydaları



Geleneksel CHIRP Sonarı

CHIRP sonarından önce, geleneksel sonar tek bir frekansta çalışıyordu ve dönüştürücüler genellikle 77/200 kHz olmak üzere çift frekansta çalışabiliyordu. Tek geri bildirim tek bir frekanstan geldiğinden, mevcut netlik ve çözünürlüğü sınırlar.

CHIRP sonar, tek bir frekans göndermek yerine, tek bir iletimde düşükten yükseğe kadar sürekli bir frekans aralığını tarar. Daha sonra o iletimdeki her frekanstan gelen geri dönüşler yorumlanarak ekrana yansıtılır. Bu sürekli frekans taraması CHIRP'e çok daha geniş bir bilgi yelpazesi sağladığından, CHIRP sonar net, yüksek çözünürlüklü bir görüntü oluşturabilmektedir.


Yukarıda görebileceğiniz gibi, standart 77/200 kHz sonarla elde edebileceğinizden çok daha fazla hedef ayrımı ve daha belirgin kemerler elde edersiniz.


GSD 26 CHIRP sonar modülü, 10.000 feet su ve ötesinde derin su hedeflerinin tespit edilmesine olanak sağlar.

10.000 feet'e kadar derinliklerde balık tutan tuzlu su balıkçıları için, güzel ve güçlü GPSMAP serisi de dahil olmak üzere uyumlu Garmin charplotter'lara bir GSD 26 CHIRP Profesyonel Sonar Modülü ekleyin. GSD 26 size daha iyi CHIRP sonar geri dönüşleri ve en derin derinliklerde hedef ayrımı sağlayacak ve her zamankinden daha fazla balık bulmanızı sağlayacaktır.

5.000 feet'e kadar derinlikler için CHIRP ClearVü ve SideVü tarama sonarlarını (aşağıda açıklayacağız) eklemek isterseniz, GSD 25 Premium Sonar Modülü size bu yeteneği verecektir. GPSMAP serisi aynı anda birden fazla sonar kaynağı kullanmanıza olanak tanır; böylece 10.000 feet'e kadar geleneksel CHIRP sonarına hala ihtiyacınız varsa GSD 25'i GSD 26 ile birlikte kullanabilirsiniz.


ClearVü sonar, mükemmel hedef ayrımına ve teknenizin altındaki yapı ve balıkların ayrıntılı görüntülerine olanak tanır.

ClearVü CHIRP Sonarı

Garmin ClearVü tarama sonarı teknenizin altında neredeyse fotoğraf kalitesinde geniş bir görüntü sunar. ClearVü ile yapıyı, su altındaki nesneleri ve balıkları net bir şekilde görebilirsiniz.


Garmin SideVü tarama sonarı, teknenizin her iki tarafındaki balıkların ve yapıların ayrıntılı görüntülerini gösterir.

SideVü CHIRP Sonar

SideVü size teknenizin yanlarında neler olduğunu gösterir ve yapıları ve balıkları bulmanın mükemmel bir yoludur. SideVü, yüzeyin altında ne olduğuna dair daha ayrıntılı ve daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü sağlar.

Gerçek Garmin sonar sahipleri tarafından sağlanan, üzerinde değişiklik yapılmamış ekran görüntülerini, gördüğünüz diğer CHIRP sonar görüntüleriyle karşılaştırın. CHIRP teknolojisi söz konusu olduğunda Garmin'in CHIRP sonar verilerini en iyi yorumlayan ürünler yarattığını kabul edeceğinizi düşünüyoruz.


Garmin ürün yelpazemizi buradan inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.